Όπου ο Δήμαρχος Μαραθοκάμπου δεν πληρώνει το κρασί.

Αποτέλεσμα εικόνας για παραδοσιακά καφενεία
Όπου ο Δήμαρχος Μαραθοκάμπου δεν πληρώνει το κρασί.

Εις το υπ’ αριθμό 12 / 9 – 3 – 1897 φύλλο της Σαμιώτικης εφημερίδας ΦΩΣ του Γεωργίου Καρατζά διαβάζουμε το παρακάτω παράδοξο.
          «Όπου ο Δήμαρχος Μαραθοκάμπου δεν πληρώνει το κρασί.
  Νοστιμώτατον επεισόδιον γράφει ημίν ο εν Μαραθοκάμπω ανταποκριτής μας.
  Κατά την εορτήν του ονόματος του ηγεμόνος ο κ. Δήμαρχος Μαραθοκάμπου ελευθεριότητα τοις παρεπιδημουσι 25 ξένοις χωροφύλαξι επιδεικνύων έδωκε δυο οκάδες κρέατος - 53 δράμια για τον καθένα – παραγγείλας αυτοίς όπως ευωχηθώσι αγοράζοντες και όσον κρασί τοις χρειαστεί οθενδήποτε θελήσωσιν επ ονόματί του. Οι χωροφύλακες ξένοι άνθρωποι παρεσκεύασαν το συμπόσιον εν τω καφενείω του Ι. Βολασίκη όπου ήπιαν και όσον κρασί ηθέλησαν κατά διαταγήν και εις υγείαν του Δημάρχου.
  Αλλ’ ο Δήμαρχος αρνείται μέχρι τούδε να πληρώσει το κρασί επειδή λέγει ο Βολασίκης ανήκει εις μερίδα αντιπολιτευομένην τον κ. Δήμαρχον. Ο Βολασίκης ζητεί να πληρωθή, οι χωροφύλακες υπομιμνησκουσιν εις τον κ. Δήμαρχον την υπόσχεσή του αλλ’ ο Δήμαρχος αρνείται.
  Τι λοιπόν πρέπει να γίνει: Ο Βολασίκης ν’ αλλάξη κόμμα ή όπερ και καλλίτερον να πληρώσουν οι χωροφύλακες – άλλωστε τα 53 δράμια κρέατος δεν είναι αρκετή δωρεά: - επιφυλαττόμενοι εις το εξής να ψάλλωσιν εις τους γαλαντόμους Δημάρχους «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν».
Δήμαρχος Μαραθοκάμπου εκείνη την περίοδο ήταν ο Δημ. Αυτιάς και Ηγεμόνας ο Στέφανος. Μουσούρος, επομένως το κέρασμα έγινε στις 27 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Στεφάνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τζαμί στη Σάμο.

Πως χτίστηκε ο Προφήτης Ηλίας του Κέρκη.

ο προσκύνημα του Τζωρτζ Μπους στη Αγία Παρασκευή στο Μαραθόκαμπο